Lokaliseringsenheden Otiom beskytter
personer med demens mod at blive væk

– helt uden overvågning

Ingen skal frygte at blive væk

– og ikke blive fundet igen

Otiom er en revolutionerende, danskudviklet lokaliseringsløsning, der beskytter personer med demens mod at blive væk. Løsningen er udviklet sammen med pårørende, plejepersonale og personer med demens.

Med Otiom kan du oprette geografiske tryghedsniveauer, som definerer, hvor personen med demens sikkert kan opholde sig. Hvis personen forlader området, modtager de pårørende en alarm på sms, og Otiom-appen viser jer, hvor personen er, så I kan gøre noget med det samme.

Otiom overvåger ikke, og lokaliserer først, når et tryghedsniveau bliver overskredet. Otiom har strøm til en hel måned og kan tåle maskinvask.

Læs mere
Bestil Otiom

Ingen overvågning

Lokaliserer først, når det er nødvendigt.

Otiom giver personer med demens frihed til at leve det liv, de ønsker, uden at andre overvåger.

Først når der er risiko for, at der er fare på færde, giver Otiom besked via SMS eller app til de udvalgte omsorgspersoner. Man kan derfor ikke benytte Otiom til konstant overvågning, hvilket giver større følelse af frihed for både den demensramte og de pårørende.

Otiom husker kun de seneste fem lokationer, hvor den demensramte har været. Når der opstår en nødsituation, hjælper lokationerne omsorgspersonerne med at finde ud af, hvor den demensramte er på vej hen.

Læs mere om overvågning

Otiom lokaliseringsenhed - Otiom giver personer med demens frihed til at leve det liv, de ønsker, uden at andre overvåger.

 

Sikre tryghedsniveauer

Men Otiom’s 6 Tryghedsniveauer kan du vælge det niveau, som passer til jeres hverdag.

I niveau 3-5 kan du selv skabe en personlig tryghedszone. En tryghedszone er et geografisk område, hvor personen med demens kan færdes frit, uden at blive overvåget. Hvis personen forlader området, bliver alarmen aktiveret, og der bliver sendt besked til de udvalgte omsorgspersoner.

De 6 niveauer indeholder alle en tidsbegrænsning, som definerer hvor lang tid personen med demens må opholde sig i tryghedszonen, før der sendes en alarm til hjælperne.

I videoen forklarer Maja Otioms Tryghedsniveauer.

Læs mere om tryghedsniveauerne

(Meget) Lang batteritid

Har strøm til hjælpen er fremme.

Med Otiom løber du ikke pludselig tør for strøm, når det gælder.

Under normalt brug skal Otiom typisk oplades en gang om måneden. Otiom-brikken kan være i standby i helt op til tre måneder – for eksempel hvis personen med demens kun opholder sig hjemme, og ikke går ture udenfor.

Når Otiom-brikken skal oplades, får du en besked via sms og på Otiom-appen.

Traditionelle sporingsenheder skal normalt oplades hver dag. Det er både besværligt, stressende og ikke mindst utrygt, at man risikerer at løbe tør for strøm.

Otiom lokaliseringsenhed har strøm til en hel måned og kan tåle maskinvask.

Indendørs og udendørs lokalisering

Bliv fundet indenfor.

Otiom kan også finde personer indendørs.

Indendørs lokalisering er en uvurderlig hjælp, hvis en person med demens for eksempel går ned i kælderen, drivhuset, garagen, er blevet væk på plejecenteret eller bliver væk i et indkøbscenter.

Du skal blot finde telefonen frem, åbne Otiom-appen, og benytte Otioms nærhedssensor. Så får du at vide, når du nærmer dig personen med Otiom-brikken.

Læs mere
Bestil Otiom

Nem at styre fra en smarttelefon

Det er meget nemt at styre Otiom fra en smarttelefon eller tablet.

Hvis alarmen aktiveres, viser Otiom-appen hvilken retning personen bevæger sig i. Appen giver også omsorgspersonerne rutevejledninger, så personen kan blive fundet så hurtigt som muligt. Når du kommer tæt på, viser telefonen også, om du er på vej hen til eller væk fra personen, du leder efter.

Du kan tilføje lige så mange Otiom-brikker i appen, som du har lyst til. Hver Otiom-brik kan have sin egen tryghedszone. Det er let at tilføje så mange omsorgspersoner, som du ønsker.

Vandtæt

Lokaliserer også under svære forhold.

Otiom har løst problemerne med at fungere under svære forhold modsat traditionelle sporingsenheder. Indtil nu har det været nærmest umuligt at lokalisere forsvundne personer, hvis han eller hun er faldet i en grøft, et vandløb eller ligger oven på sporingsenheden, så kroppen blokerer for signalet.

Otiom tåler også en tur i vaskemaskinen. Man kan vaske Otiom-brikken på helt op til 60 grader, hvilket gør, at den let kan sys ind i tøj uden at skulle tages ud igen.

Hvad siger andre om Otiom?