Chat with us, powered by LiveChat

Otioms tryghedsniveauer

 

Otioms omdrejningspunkt er frihed. Både for demensramte og for deres pårørende.

For at sikre en meget høj grad af frihed, er Otiom derfor lavet, så brikken kan tilpasses brugerens daglige vaner og rutiner. Man behøver derfor ikke ændre på sine vaner og rutiner for at kunne bruge Otiom-brikken. I stedet for at lave om på sig selv, vælger man den tryghed i systemet, som man ønsker.

 

6 forskellige tryghedsniveauer

Der er 6 forskellige tryghedsniveauer i Otiom-brikken. Det giver frihed og sikkerhed, at personen med demens, personens pårørende og eventuelt plejepersonale kan finde en tryghedsindstilling, som passer til nærmest enhver slags dagligdag. I filmen her, gennemgår vi de 6 forskellige tryghedsniveauer.

Tryghedsniveau 1

Optimalt niveau for personer i de tidlige stadier af en demenssygdom. Det kunne f.eks. være en person, som stadig går på arbejde og har en lang dagligdag hjemmefra. Her virker Otiom, som en ekstra sikkerhed.

På dette niveau skal de pårørende selv sætte Otiom-brikken i alarm. Af sikkerhedsmæssige årsager, kan man kun sætte Otiom i alarm via appen.

Tryghedsniveau 2
Niveau 2 er det bedste valg, hvis det ikke er nødvendigt at afgrænse hvor brugeren befinder sig. Det kan for eksempel være en person i de tidlige stadier af demens, som bor hjemme og har en aktiv tilværelse, men som måske ikke arbejder længere.

Otiom-brikken udsender en alarm, hvis brugeren har været væk hjemmefra i 6 timer. Personen med demens kan altså være der, hvor han eller hun har lyst. Kun hvis personen ikke er kommet hjem inden for 6 timer, går brikken i alarm.

Hvis du er nervøs for at personen med demens kan finde på at forlade hjemmet sent om aftenen eller om natten, anbefaler vi, at du ikke bruger niveau 2. Hvis niveau 2 er det bedste valg i dagtimerne, foreslår vi derfor, at I skifter til et andet tryghedsniveau om aftenen.

Tryghedsniveau 3
Det rigtige valg til personer, der har en daglig rutine, der tager under 3 timer. Niveau 3 er derfor et godt valg til personer med demens, som for eksempel går længere ture, deltager i kurser eller i besøger aktivitetscentret.

Niveau 3 en kombination af en tidsbestemt periode og en geografisk tryghedszone. Brugeren kan derfor frit færdes uden for hjemmet i 3 timer, før brikken starter en alarm. Tryghedszonen bestemmer I selv. Zonen kan for eksempel bestå af huset og haven, vejen I bor på eller et større område. Den geografiske tryghedszone er en ”usynlig” zone på kortet. Hvis brugeren forlader området, alarmerer brikken.

Hvis I benytter niveau 3, går alarmen hvis:

  • Brugeren har været hjemmefra i mere end 3 timer eller
  • Personen bevæger sig uden for den tryghedszone, I har sat.

Tryghedsniveau 4
Det bedste valg til personen, som har kortere daglige rutiner uden for hjemmet, for eksempel korte besøg hos naboen eller en lille tur rundt i det helt lokale område.

  • På niveau 4 går alarmen, hvis personen med demens opholder sig i en tryghedszone, som ligger udenfor hjemmet, i mere end en time.
  • Alarmen går dog i gang med samme, hvis personen forlader tryghedszonen.

Tryghedsniveau 5
Niveau 5 er en udvidelse af hjemmezonen. Niveauet passer til personen, som skal kunne bevæge sig frit i for eksempel jeres hjem og have, på plejecenteret eller på jeres vej. I bestemmer selv hvor tryghedszonen skal være og hvor stor den er.

Niveau 5 er derfor oplagt at bruge til en person med alvorlige demenssymptomer, men som holder af at bevæge sig rundt på egen hånd.  Tryghedsniveau 5 alarmerer, hvis personen forlader det område, som han eller hun normalt opholder sig i.

Tryghedsniveau 6
På niveau 6 giver Otiom jer det højeste beredskab. Brug niveau 6 til en person, som ikke er i stand til at klare sig selv uden for hjemmet. Det kan være nødvendigt senere i et demensforløb, hvor du er bange for at personen ikke kan finde tilbage, hvis han eller hun forlader hjemmet.

På niveau 6 modtager du en alarm, når personen forlader hjemmet.

To nemme måder at få Otiom på

Lej eller køb Otiom-startpakken allerede i dag

– og få den gratis leveret allerede indenfor to hverdage.

Leje

299kr/md

0 kr. i udbetaling og ingen bindingsperiode.

Inkluderer 1 Otiom startpakke + sikkerhedsgaranti, gratis data og opdatering af Otiom samt gratis opgradering til ny Otiom-brik.

Køb

299kr/md

Inkluderer 1 Otiom startpakke + 1 års sikkerhedsgaranti, gratis data den første år, 1 års opdatering af Otiom-brik.

199 kr. i. data om året efter det første år.