Otioms manifest

Det estimeres, at halvdelen af alle personer med demens bliver væk i løbet af deres sygdomsperiode.

Det bør ingen leve med

Manifest

Det er svært at overskue, hvad der skal til, når personer bliver ramt af demens. På den ene side er det frygteligt, hvis man som dement farer vild og ikke bliver fundet i tide. På den anden side har vi mange naturlige forbehold over for at overvåge mennesker, der ikke har bedt om det. Lige netop det har været et stort dilemma. Indtil nu.

Hos Otiom er vores omdrejningspunkt ‘frihed’. Både for personer med demens og de pårørende. Frihed til at gøre det, man gerne vil. Med Otiom har vi skabt en løsning, som gør, at man ikke behøver at ændre adfærd. Som pårørende eller hjælper skal man hverken oplade et produkt hele tiden, logge på en app eller tjekke en skærm. Og personer med demens skal ikke til at gå med et nyt ur eller lige pludselig kun opholde sig indenfor.

Vi har udviklet Otiom på baggrund af analyser, behov og råd fra personer med demens, pårørende og plejepersonalet. De mange inputs har været afgørende for os, fordi mennesker ikke må blive væk – og hvis de bliver dét, skal de findes. Netop derfor virker Otiom både indendørs og udendørs – uden at overvåge konstant. Samtidig giver brugen af den nyeste teknologi en meget længere batteritid.

Endelig er Otiom danskudviklet og produceret i Danmark. Det betyder, at vi kan stå inde for kvaliteten.
Kort fortalt er Otiom den omsorgsfulde løsning, der giver tryghed og frihed for pårørende og demensramte, og som sikrer, at ingen bliver væk uden at blive fundet igen.

Bag om Otiom

Anni G. Walther, tidligere formand for Ældre Sagen Aalborg, og en af initiativtagerne til projektet bag Otiom, fortæller om hvorfor det var nødvendigt, at udvikle en helt ny løsning til lokalisering af personer med demens.