Chat with us, powered by LiveChat

Otiom og overvågning


Otiom vil sikre, at personer med demens har frihed til at leve deres liv – uden at føle sig overvåget.

Otiom lokalisere først, når det bliver nødvendigt. På den måde slipper personen med demens for frihedsberøvelsen ved at være under konstant overvågning. Det skaber frihed – både for personen med demens, de pårørende og plejepersonalet.

Otiom passer på brugerens privatliv. Derfor kan Otiom ikke bruges til ’konstant overvågning’, hvor du ønsker at overvåge nogen eller noget hele tiden. Da Otiom blev udviklet, gjorde både brugere, pårørende og fagfolk opmærksom på, at der ikke var nogen, der var interesserede i at overvåge eller at blive overvåget døgnet rundt. Derfor lokalisere Otiom kun brugeren, når alarmen går.

Hvornår lokalisere Otiom?

I Otioms app har du mulighed for at skabe en personlig tryghedszone. Tryghedszonen består af enten en tidsperiode, et geografisk område eller begge dele.

I kan få præcis den løsning og sikkerhed, som I ønsker, med Otioms 6 tryghedsniveauer

Otiom-systemet overvåger ikke, når personen med demens befinder sig i sin tryghedszone. Først når personen forlader tryghedszonen, giver Otiom besked til de udvalgte hjælpere.

 

Et eksempel fra hverdagen

Per og Birte bor sammen i et hus i en mindre landsby. Per har demens, men er stadig aktiv. I mange år har han gået den samme tur hver dag. Birte begynder at blive bekymret for, om han en dag ikke kan finde hjem, og vil gerne have at Per får en lokaliseringsenhed. Per vil dog ikke have, at Birte kan følge med i hvor han bevæger sig hen, for han føler, at han sagtens kan klare sig selv, det meste af tiden.

Otiom kan opfylde både Pers og Birtes ønsker. De kan opsætte et tryghedsniveau i appen, som passer til Pers dagligdag. Derfor kan Per fortsætte med at gå tur, uden at Birte følger med, og Birte kan få ro i maven.

Takket være den personlige tryghedszone, får Birte en alarm, hvis Per forlader sin normale rute. Det giver mulighed for at hjælpe Per, før han overhovedet opdager, at han er væk.

 

Læs mere om Otiom-startpakken

 

 

 

To nemme måder at få Otiom på

 

Lej eller køb Otiom-startpakken allerede i dag

– og få den gratis leveret allerede indenfor to hverdage.