Teknologien i Otiom

 

Tre forskellige lokaliseringsteknologier

Otiom kan finde en person hvis det bliver nødvendigt. Otioms specialudviklede antenne gør det muligt at finde personer med demens, også selvom de befinder sig i våde miljøer. For eksempel i regnvejr eller i en grøft.

I udviklingen af Otiom har vi søgt råd fra de førende forskere inden for både antenne- og lokaliseringsteknologi i både ind- og udland. Otiom er derfor fremtidssikret, da den både benytter de bedste teknologier fra i dag, samt nye teknologier, som er ved at blive taget i brug.

 

Narrowband

Den vigtigste og primære teknologi i Otiom er NB-IoT. Det er en forkortelse for Narrowband – Internet of Things. NB-IoT er et Low Power Wide Area Network. Netværket er nyt, men findes allerede i det meste af verden. Det er udviklet for at gøre elektronisk kommunikation mere effektiv, give meget længere batteritid og en meget bedre dækning – også indenfor.

Narrowband-netværket er designet til at sende små datamængder. Det kan for eksempel være at sende besked om lokationer. Netværket kan derfor ikke bruges til at sende større datamængder, som f.eks. til at afspille en spillefilm.

Narrowband-netværket sender signalet fra de ca. 3.650 mobilmaster, der findes rundt om i Danmark. Det gør signalet meget stærkt og sikrer god dækning, både indenfor og i skoven. Narrowband-netværket ‘lytter’ på den mindste lille forbindelse. Det betyder, at der hvor GPS-signalet ikke virker, og du ikke har mobilsignal nok til en telefonsamtale, så har Otiom som udgangspunkt stadig forbindelse.

Tilsammen gør de små datamængder og det stærke signal, at strømforbruget er meget lille. Faktisk er strømforbruget for Narrowband-netværket mange gange mindre, end hvis man eksempelvis benytter GPS.

Bluetooth

Otiom-brikken og Otiom-basen indeholder Bluetooth 5.X-teknologi. Det er en teknologi, der gør det muligt at kommunikere trådløst på kortere afstande, med utroligt lavt strømforbrug. Bluetooth bruges derfor, når Otiom-brikken og Otiom-basen skal tale sammen, samt når du definerer din hjemmezone. Det betyder, at så længe personen med demens (brugeren) opholder sig inden for hjemmezonen, så har Otiom-brikken strøm i op til tre måneder.

GPS (GNSS)

Otiom-brikken indeholder også en GNSS-antenne for at give ekstra sikkerhed.

GPS er et positionssystem. Systemet består af GPS-modtagere, der kommunikerer med mere end 20 GPS-satellitter, der bevæger sig rundt om jorden. GPS-systemet bruges til at fastslå positioner med nogle få meters unøjagtighed. GNSS-antennen i Otiom er specielt udviklet til at give stor præcision ved et meget lavt strømforbrug. Den er derfor en god, ekstra sikkerhed.

Læs mere om Otiom’s specifikationer